Mørkt og svart mot det lys og hvite. Godt mot ondt. Balanse. Selve symbolet vi forbinder med Yin og Yang heter egentlig Taiji Tu og kan minne om to fisker, en mørk og en lys som binder seg sammen. Dagens bilde er en variant av dette motivet, men da med gitarer istedetfor grafiske fisker. Selve ideen fikk jeg for mange år siden da jeg skulle gjøre noe enkelt loddearbeid på en gitar. Plutselig hadde jeg to nesten like men akk så forskjellige gitarer i hus og jeg tok dette bildet:
Jeg syntes ideen var veldig god og jeg hadde virkelig lyst til å gjøre noe mer ut av den, men det ble med ideen lenge. Men sist søndag orket jeg ikke å sitte med vurderinger mer og tenkte at nå var det på tide å fullføre – flere år at ideen opprinnelig oppstod. Hjemme står det nå to telecaster gitarer – en svart og en lys gul:
Bildet er tatt med gitarene hengende fra taket i en gammel gitarstreng, litt avstand mellom bakgrunnen som en ett stykke nervøs fløyel. En lampe litt fra siden bak til høyre og en lampe med svart/sølv paraply på forfra: