For noen år siden fikk jeg tak i tre Voigtländer objektiver. En 75 mm, en 90 mm og en 125mm makro. 75 mm har jeg brukt endel, men 90 mm´eren har blitt liggende i bagen. 125 mm´eren blei solgt fordi jeg trengte pengene til å kjøpe en 70-200mm. Disse moderne voigtländerne har ikke så mye til felles med den merket som kan dateres tilbake til 1756 annet enn navnet. Disse objektivene er er laget av den japanske produsenten Cosina. Idag hadde jeg en tur i studio for å ta bilder av sønnen og dattera til min kjære kollega Hanne.
Dette bildet er en flott representasjon av hvordan disse to herlige ungene er. Han ganske så seriøs, hun ikke like seriøs.

Men dette innlegget skal jo egentlig ikke handle om bildet egentlig men hva jeg tar bilder med i og med at det ligger under kategorien kamerabagen. Her har jeg brukt Voitgtländer Apo-Lanther, som er en 90 mm med største blender 3,5. Til studioarbeid er dette helt fint selv om lysstyrken kanskje er litt dårlig til snapshotbruk. Objektivet har en nærgrense på 50 cm, noe som er meget godt på et objektiv med denne brennvidden. Det vil si at objektivet kan brukes til nærfotografering, selv om det ikke går helt i makroområdet. Det har manuell fokus og en meget god optisk kvalitet.
Dette er et utsnitt fra bildet over. Kamera er Nikon D810 og objektivet er blendet ned til 11. Ikke oppskarpet i etterarbeidet. Ganske så god detaljgjengivelse.