Helt siden fotografiets spede start har vi menn fotografert kvinnekroppen, og lenge før fotografiet har vi malt den. Akt er en kunstform som lett blir overdrevet erotisk eller platt og kjedelig. Jeg skal ikke på noen som helst måte prøve å påstå at jeg er en ekstremt dyktig aktfotograf, til det har jeg for liten erfaring med denne type fotografering – men det jeg har lært er at lyset betyr alt. Ett godt aktfotografi handler om spill mellom lys og skygge og den type lys som funker ekstremt godt på portretter funker ikke like godt når det er en naken kropp som skal fotograferes. Som all annen fotografering handler gode aktbilder om at øvelse gjør mester.

Heldigvis innimellom skjer det at jeg får muligheten til å ta denne type bilder fordi noen ber meg om det. Denne uka fikk jeg muligheten fordi en god venninne ville ha bilder av seg selv før alderen satte spor på kroppen. Jeg ble egentlig ganske fornøyd med resultatet som jeg aller nødigst har fått lov til å legge ut ett av mange vellykka bilder ut her.
Teknisk oppsett: tre lamper hvorav to mes softboks fra hver sin side og en lampe bak for å skape en glorie-effekt. Kamera: Nikon D700 med Voigtlander 75 2.5 Color Heliar.