Når man som meg bruker film og er litt over gjennomsnittlig glad i foto er det kult når man kommer over morsomme duppedingser. Enda bedre er når det i bunn og grunn er litt miljøvennelig gjenbruk inn i bildet også. Jeg kom først over konseptet via photojojo.com og falt pladask. Tenk å lage kjøleskapsmagneter av tomme filmpatroner. Drittøft. Jeg bestilte noen, dels for å gi bort til en god kollega og dels for å ha tre stykker selv. Etterhvert tenkte jeg at hvorfor ikke lage selv. Etter at jeg nå har hatt en runde med å få fremkalt (nesten) alt jeg har hatt liggende av eksponert film er det endel patroner som har blitt tømt for opprinnelig innhold. Vel jeg tok endelig fatt på oppgaven og stakk innom gode gamle Clas Ohlson i dag og kjøpte meg noen neodym-magneter til prosjektet.
Oppskriften er enkel: Ta av toppen med en tang eller annet egnet verktøy, ut med spolen og fjern det du måtte ha av filmrester. Ta to magnter og stikk dem i patronen. Sett sammen patronen igjen og voila:
Kuleste kjøleskapsmagnetene for fotofreaks. (Legg merke til at jeg har puttet litt film inn i FP4+ patronen – blei jo nesten enda tøffere.)

PS: photojojo.com har også mye annet morsomme fotogreier. F.eks minnepinner innebygd i filmpatroner og verdens tøffeste kaffekopper.