Den kalde fine tida som Jokke sang om er på vei. Vinteren kan være koselig den, men ikke for alle. Noen uheldige, som ikke har et hus eid av banken,, må leve på gata. Leve av de slantene som de klarer å tigge til seg. Kanskje blir det nok til et skudd, som selvfølgelig kommer før mat, seng og andre trivialiter. Slik er hverdagen for mange i dag. Noen få gjør sitt for å hjelpe de svakeste andre går bare rett forbi.


For noen år siden gikk jeg med min gamle Rolleiflex over skuldra på vei til jobb. Det var kaldt og slapseføre. Utenfor Spaceworld i storgata satt det en fyr som jeg har sett før og øynene hans lyste opp da han så kameraet mitt. Vi ble snakkende sammen en stund og han sa at han jobbet med en plate. Ganske mange måneder etterpå fikk jeg en plate av en kollega. Han hadde kjøpt en og fått med seg en til meg. Grunnen til at jeg fikk plata var at den dagen på vinteren hadde jeg tatt et bilde av ham og noen uker etterpå hadde jeg gitt ham en kopi. Han hadde brukt bildet mitt på coveret og følte at han måtte gi meg noe tilbake.

Mannen fra gata heter Harald Tusberg Jr. og var i åttiåra en lovende rockemusiker med flere vellykkede bandprosjekter bak seg, også på produsent og utgivelsessida. Noe av musikken hans kan du høre på her.