Denne delen av bloggen min er ment som en liten framvisning av hva jeg fotograferer med. I bunn og grunn kan man jo hvis man er en god fotograf ta gode bilder med det aller meste da tilnærmingen til motivet kanskje er det viktigste og ikke hva man tar bilder med. Uansett godt utstyr er med på å gjøre jobben lettere, spesielt i dagens digitale tidsalder da kameraet har mer å si for bildekvaliteten enn noen gang før.
I gamle dager var valg av film en avgjørende faktor for sluttresultatet, i dag er det bildebrikkens egenskaper som avgjør begrensningene. Det har skjedd mye på de 10 årene som har gått siden Nikon lanserte sin D1. D1 var ikke det første digitale speilreflekskameraet, men det var det første som var laget fra bunn av og ikke bare var et ombygd filmbasert hus. I tillegg var det første gangen et profesjonelt digitalt hus kostet mindre enn 100 000 kroner. I dag får man amatørmodeller til rundt 3 000 spenn som har enn høyere kvalitet enn det D1 kan gi, og den kostet 45 000 da den kom.
Jeg har vært Nikon bruker siden 1996, da jeg kjøpte en Nikon EM med 50 mm av en kamerat etter at Canon´en min blei stjålet. I dag er grunnutrustningen min basert rundt en Nikon D700 som passer meg perfekt. Det er mitt eneste digitale hus for tida, da jeg føler at dette passer til alt, og jeg er av den oppfattning at kameraer skal brukes og ikke bare ligge å støve ned.
Tenkte jeg skulle ta meg den frihet å liste opp de Nikon kamerahusene som jeg har hatt i kronologisk rekkefølge:
– Nikon EM
– Nikon F70
– Nikon F2 (photomic)
– Nikon F3
– Nikon D1
– Nikon D200
– Nikon F100
– Nikon D300
– Nikon D2Hs
– Nikon D700
– Nikon FM
D700 har de egenskapene at det er relativt lite, bygd for å tåle en støyt, takler det meste av Nikon optikk og gir takler de fleste forhold utmerket. 12 megapiksler holder i massevis til min bruk og jeg er mer opptatt av gode egenskaper under alle tenkelige forhold enn at jeg har en oppløsning som krasjer datamaskinen min. Bildet her er knipset i Marakesh høsten 2008 og viser godt kameraets evne til å takle kompliserte lysforhold.