Jeg kunne kallt innlegget back to the future også, men jeg lot vær. Det hele handler om at etter nesten tre år med nesten alt rigget og klart nede i badstua (hvem har råd til å fyre opp en badstu i dagens samfunn) har jeg endelig fått rota meg til å sette igang med mørkeromsarbeidet igjen. Det eneste som i utgangspunktet manglet var å bytte om til en jorda kontakt på forstørreren, trodde jeg. Endte med at jeg måtte bytte innmaten, men jeg fikk det til.

Bildet er tatt på Ilford Delta 3200 film med en Nikon F100 og en 50mm 1.4 (tror jeg). Kopiert på Ilford Multigrade @ grade 2 1/2. Masse korn og ikke perfekt, men det er et av de første bildene fra mitt eget mørkerom.

Mørkerommet var i gamle dager for meg et meditasjonsrom, det å skape noe med egne hender. Sakte men sikkert se resultatet komme fram uten å rushe var deilig. I dag blir det mye av det samme. Et lite avbrekk fra hverdagens mas, og ikke minst en deilig pause fra dataskjermen. Så nå er det ingen unnskylding for å lufte F5, FM og Rolleiflexen oftere.